Moi Oikkari!

Miten sun kesä on mennyt? Toivottavasti hyvin, sillä never stop the madness ja kohta vedetään taas!

Tässä OOL:n terveiset teille, hyvät…

Fuksit. Teille oon vähän kateellinen, koska te pääsette aloittamaan teidän elämänne parhaat vuodet ihan just kohta! Toivottavasti ootte tänä kesänä ehtineet yhteishaun tulosten jännittämisen jälkeen myös rentoutua ja valmistautua tulevaan. Tulevien viikkojen aikana tulettekin kuulemaan ja oppimaan paljon uutta sekä kohtaamaan ihania uusia ystäviä ja tulevia kollegoita. Monet antaa teille kullanarvoisia vinkkejä opintoihin ja opiskelijaelämään, ja jokainen vinkki on aina parempi kuin edellinen. Perinteinen icebreaker – “sillon kun me oltiin fukseja niin..” tulee aloittamaan monen monta keskustelua, josta kukaan ei hetken päästä muista enää yhtään mitään. Eikä se oikeastaan edes haittaa, koska kyllä te pärjäätte. Heittäytykää mukaan siis kaikkeen mitä eteen tulee ja nauttikaa fuksivuodesta!

Toisen vuoden oikkarit. Teille sitsit, bileet, piknikit ja approt on jo tuttua huttua, koska c’mon you’ve been there. Yliopiston miljoonat järjestelmät ja noppien haaliminenkin ehkä jo luonnistuu tai sitten ei, mutta ei sillä väliä, koska tentit voi uusia, hyviä bileitä ei. Te toimitte tänä vuonna esimerkkinä fukseille ehkä toimikuntalaisen, tuutorin tai hallituslaisen roolissa. Muistakaa siis näyttää mallia ja vastailla uusille tulokkaille niihin hyviin kysymyksiin, joihin itse saitte viime vuonna tyhmät vastaukset. Opinto-oikeus jatkuu (melkein) ikuisesti eikä teillä oo kiire mihinkään, joten menkää ja eläkää fuksivuosi uudestaan! 

Kolmannen vuoden sankarit. Teillä taas saattaa olla edessänne vuosi opiskelijavaihdossa, hallituksessa, seminaareissa tai sitten jossain muissa juhlissa. Ehkä siinä tulee kirjoiteltua parikymmentä sivua notaaria tai sitten ei. Te tiiätte jo, miten selvitään sitseiltä aamun pakolliselle luennolle ja miten Finlexin mystinen hakutoiminto ehkä toimii. Mikä siis vois enää mennä pieleen? Ootte oikkareita vaan kerran, joten nauttikaa (ainakin) vielä tämä vuosi ilman paineita trainee-paikasta tai unelmaduunista, koska kyllä se työelämä meitä kaikkia siellä odottaa. 

Neljännen, viidennen ja ännännen vuoden tieteenharjoittajat. Katsokaa ympärillenne ja todetkaa yhteen ääneen, että “ei ollu meidän fuksivuonna tällasta”. Ei kuvailtu mitä lie tiktakkeja kerhotilalla saati juotu jotain seltzereitä. Onneks te vanhat ja viisaat ootte näyttämässä mallia ja muistelemassa vanhoja siinä maisterikurssien ja gradustressin välissä. Muuten, siitä gradusta tai valmistumisesta ei sitten tarvii stressata, koska kaikki aikanaan jne. Pysähtykää nyt vaan vielä hetkeks fiilistelemään sitä, että osaatte jo kaikki sitsilaulut ja että opiskelija-alennukset on vielä teidän hyppysissä. 

Kaikille, till alla, for everyone: Oikis on ihmisen parasta aikaa!

Saara Penttilä

Hallituksen puheenjohtaja

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *